Veiling buitenverblijf op Huttendorp voor Ontmoeting

Na de bekendmaking van de prijswinnaars, was het tijd voor de veiling van de ‘professionele hut voor de verkoop’. Dit jaar een buitenverblijf in de stijl: ‘Authentiek met een vleugje industrieel’. Allereerst werden de bouwers even naar voren gehaald.

Om het publiek wat warm te maken werden eerst wat kleinere zaken geveild. Allereerst een zak oliebollen met een inhoud van 11 stuks. Deze werd ingezet op 10 euro en werd opgehaald voor 20 euro. Op de markt deed zo’n zak 7 euro. Per stuk 70 cent. Opbrengst 100% voor Stichting Ontmoeting. Daarna nog wat andere zaken. Via een bijpassend vogelhuisje kwam veilingmeester Jan Kuijers bij het buitenverblijf.

De eerste inzet was 500 euro. Dat werd al snel 1000 euro. Het ging later per 50 euro omhoog. Koper is Dick Jansen uit Balkbrug voor? (zie video). Hij heeft daar een autobedrijf. Een van zijn medewerkers komt uit Staphorst. Deze was hier ook aanwezig. Jansen had al eens kennisgemaakt met het vakmanschap van bouwmeester Jacob Huls. Dat gaf hem vertrouwen in de degelijkheid van het onderkomen.

De specificaties van het buitenverblijf (foto’s) exclusief motor met zijspan; eiken gebinten, combinatie authentiek en modern industrieel (zwart stalen elementen), dakbeschot van douglas planken, eiken gordingen, Hollandse dakpan donkerblauw, wanden van douglas planken, stalen raamkozijnen in nok, voorzien van glas, afmetingen breedte x diepte 3,2 bij 2,8 meter, nokhoogte ruim 3 meter.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen