CDA-Kamerlid Maurits von Martels bezoekt boerenbedrijf

Op vrijdagavond 9 februari heeft CDA Kamerlid Maurits von Martels het melkveebedrijf van Maatschap Nijboer-Talen bezocht. Hij werd vergezeld door de plaatselijke CDA fractie, kandidaten en enkele bestuursleden, onder aanvoering van lijsttrekker Jacob Spiker.

Arjan Talen runt het melkveebedrijf samen met zijn schoonvader Wim Nijboer en een zwager. Zij melken 100 koeien en hebben 50 tot 60 stuks stuks jongvee. Het bedrijf is in de huidige vorm ontstaan in 1999 na de ruilverkaveling in Rouveen. In 2012 volgde een uitbreiding. De boerderij heeft 30 hectare rondom de boerderij en nog 15 bunder meer op afstand.

Arjan is een echte koeienman. Elke morgen is hij te vinden in de melkstal om in tweeënhalf uur de koeien te melken. Een melkrobot staat wel op de wensenlijst, maar is duur in aanschaf. Tweede Kamerlid Maurits von Martels is zelf ook boer in de gemeente Dalfsen. Hij heeft ook geen melkrobot omdat de meeste weidegrond aan de andere kant van de verkeersweg in Vilsteren ligt.

De CDA-delegatie nam een kijkje in de koeienstal, de jongveestal -met aanwezige stier- en ook de kalverstal. Na het bezoek aan het boerenbedrijf in het Rouveense veld, werd de nummer 44 op de landelijke CDA-lijst ontvangen in het pop-up partijkantoor. Hij vertelde daar hoe hij uiteindelijk door voorkeursstemmen als nummer 4 in de Kamer gekozen werd.

Hij ging vervolgens in gesprek met een aantal boeren die zich daar verzameld hadden. Hij heeft toegezegd de aangereikte zaken door een aantal agrariërs mee te nemen naar Den Haag. Zoals de dreigende verhoging van de waterschapslasten voor landbouwgronden. Men wil deze grond ook aanslaan met een vervuilingseenheid.

Wethouder Krale vroeg wat gemeenten voor boeren kunnen doen. In Den Haag is Jaco Geurts binnen het CDA de belangrijkste landbouwwoordvoerder. Von Martels is het voor onder meer de glastuinbouw en allerlei andere deelthema’s. Ook is hij meer dan eens in Brussel te vinden, veel landbouwbeleid komt vanuit de EU.

CDA campagnewinkel

De CDA winkel was diezelfde middag geopend door de volksvertegenwoordiger. Hij deed dit door de speerpunten te onthullen waarmee CDA Staphorst de verkiezingen ingaat. Deze speerpunten zijn: Bosvijver: recreatieve hotspot, Baas over eigen erf, Snelle uitbreiding bedrijventerrein, Iedereen doet mee, Kunstgras voor elke kern. Na de toast met melk (of champagne) ging het verder.

De winkel in het pand van de IJsmakers is iedere donderdagavond en zaterdag geopend tot aan de verkiezingen op 21 maart. Hier kan men de wethouder of de raadsleden aanspreken. Elke week staat een ander thema in de schijnwerpers. Zo zal er een week van de Sport zijn en staat een week het thema Economie en Bedrijven centraal waarin onder andere Eddy van Hijum in gesprek gaat met ondernemers.

Lees ook:

gallery
27737
Maurits von Martels bezoekt boerenbedrijf
Op vrijdagavond 9 februari heeft CDA Kamerlid Maurits von Martels het melkveebedrijf van Maatschap Nijboer-Talen
https://staphorst.nieuws.nl/economie/27737/cda-kamerlid-maurits-von-martels-bezoekt-boerenbedrijf/
2018-02-12T13:54:41+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/02/12134252/DSCN0328.jpg
boeren, cda, czrouveen, rouveen
Economie, Video's