Boertjes Makelaardij biedt Woningmarktrapport 2015 aan

Foto: Gemeente Staphorst

Boertjes Makelaardij heeft een woningmarktrapport van 2015 aangeboden aan wethouder Jaspers Faijer. In dit rapport staan de ontwikkelingen benoemd in aantal verkopen en prijsontwikkelingen, onderverdeeld in onder andere het woningtype.

Makelaar Carmen Boertjes geeft aan: “In het afgelopen jaar hebben we duidelijk gemerkt dat de markt weer aantrekt. De prijsdaling is gestopt en het aantal verkopen is gestegen. De markt ziet er weer positiever uit, dat is fijn voor de verkopers en daarbij met de lage hypotheekrente ook zeker voor kopers”.

De typisch Staphorster woonwensen kenmerken zich met een ruime woning, veel slaapkamers en een grote kavel. Een ander belangrijk speerpunt is passende woningen voor ouderen.

Mede dankzij de door Boertjes geleverde kennis en NVM achtergrondcijfers kan de gemeente anticiperen op veranderingen in de plaatselijke woningmarkt. De nieuwe woonvisie die de gemeente momenteel aan het opstellen is, zal daarmee aansluiten op onder andere de verwachte bevolkingsgroei, gezinssamenstelling en de woonwensen van woningzoekers.

In de nieuwe woonvisie is het van belang dat de gemeente ruimte houdt om ook in de toekomst aan te sluiten op de vraag van potentiƫle kopers. Daarmee blijft ook in de komende jaren de woningmarkt in beweging, wat uiteindelijk ook goed is voor de gemeentelijke economie.

De gemeente is blij met de input van Boertjes Makelaardij en heeft aangegeven de rapportage te zullen gebruiken bij de verdere opstelling van de woonvisie. Het is belangrijk dat de markt meedenkt en bijdraagt om gezamenlijk de woningmarkt van de gemeente Staphorst verder in beweging te krijgen en te houden.

Lees ook: