Eerste deel woonwijk De Slagen na 16 jaar eindelijk klaar

Medewerkers van Mekro (van de Timmerhuisgroep) legden vorige week vrijdagmiddag de laatste hand aan de bestrating van de Graanhof, de toegangsweg tot het eerste blok van de Slagen, de nieuwbouwwijk ten zuiden van de J.C. van Andelweg.

De bewoners zijn opgelucht dat de wijk nu eindelijk afgebouwd is/wordt. De laatste stap is het vervangen van de bouwstraten. Er zijn nu goede parkeervakken in de wijk. Aan de achterkant langs het Haverveld zijn parkeerstroken van grasbetonstenen aangebracht. In het tweede deel ten westen van de Staphorster Kerkweg wordt nog druk gewerkt aan de afbouw van verschillende huizen, waarna ook daar de bestrating en het openbaar groen volgen, inclusief een nieuw trapveldje naast de skatebaan nabij basisschool de CNS.

De eerste bewoners kwamen in mei 2006 wonen in De Slagen. In september 2019 is de bouw van de huizen weer van start gegaan, nadat de problematiek met Megahome opgelost was. Met name Hendrik Dons van Staphorst Ontwikkeling en wethouder Lucas Mulder hebben zich hiervoor ingezet, aldus een lid van wijkraad de Slagen. Achter dit eerste deel zal De Slagen fase twee verrijzen, het bouwverkeer hiervoor kan vanaf de Gorterlaan via de Staphorster Kerkweg of via een zijweg van de Industrieweg door de geluidswal.

Lees ook: Bouw woonwijk de Slagen eindelijk weer van start gegaan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen