Opnieuw met Peter Hulst terug naar 1970 en de jaren `80

Foto: Museum Staphorst

Maandagavond 20 november 2017 is er een tweede dia-avond met Peter Hulst het Museum Staphorst. Deze begint om 19.30 uur. Entreeprijs 6 euro per persoon inclusief twee kopjes koffie. Deze avond is helemaal vogeboekt.

Ook de eerste avond op 13 november was al snel volgeboekt. er komt bij leven en welzijn nog een derde en laatste editie in februari: Presentatie Peter Hulst in uitverkocht Museum Staphorst. Reserveer uw plaats(en) bij dhr. Jan Talen, secretaris Museum. Bereikbaar via 0522-462625, 06-54935168 of [email protected].

Peter Hulst, zelf Staphorster, laat een selectie zien van zijn prachtige dia’s genomen vanaf het jaar 1970 tot en met de jaren ‘80. Hoe zag de wereld er toen alweer uit? Na deze avond heeft u het antwoord. Niet alleen Staphorst wordt vertoond, maar het gebied vanaf de Lichtmis (dus ook Rouveen) tot en met De Stouwe. Vergane woningen, winkels, fabrieken en andere gebouwen zullen weer vers op uw netvlies komen.

Gaat u met ons mee terug in de tijd?

Alvast enkele voorproefjes: de ‘oude hoek’ vóór 1969, de kerkbouw van de Staphorster HHK en diverse Staphorster markten door de jaren heen worden vertoond. Ook dia’s genomen in verband met de Kroningsdag van Beatrix in 1980 met Staphorster schoolkinderen op het marktplein.

Oud collegeleden en oude winkels van vroeger komen voorbij: Vloedgraven, Roo, ‘Ons Belang’ melkfabriek en nog meer. Prachtige dia’s genomen van de oude Lankhorst komen eveneens voorbij, met de overgang van de A28 op de Lankhorst. Ook het oud armenhuis, dat gestaan heeft waar nu de Meestershof gebouwd is, is te zien op de dia’s.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen