112

Entree gemeentehuis bekogeld met in water oplosbare verf

In de Nieuwsjaarsnacht van 31 december 2015 op 1 januari 2016 is de ingang van het gemeentehuis bekogeld met in ieder geval twee verfbommen, blauw en geel. De aanslag is nog niet opgeëist.

Een grote gele verfvlek onsiert de glazen schuifdeuren met daarop het in het glas gegraveerde gemeentewapen, maar daaromheen is ook veel blauw te zien. Gele verf op een blauwe onder- en achtergrond  De kleuren zijn niet toevallig gekozen. Het zijn de kleuren van het gemeentewapen van Staphorst. Er was geen verklaring of aanwijzing wie hier achter zit.

Ongetwijfeld heeft de actie te maken met de onvrede over één (van de vele) dossiers. De verf was aan het begin van de avond nog lang niet opgedroogd. Een stelletje wat aan het het begin van vanavond rustig op het ronde stenen bankje een sigaretje aan het roken was wist ons ook niet meer te vertellen. Ze verwachten dat er wel camera’s zouden hangen.

We hebben de blauwe verf getest. Deze is in water oplosbaar, mild in vergelijking met de onuitwisbare verfsoorten van het befaamde Staphorster Stipwerk.

Lees ook:

Dossier: Juridische zaken