112

Rioolgemaal Staphorst stil wegens leidingbreuk in Meppel

Foto: Google Streetview

Het rioolgemaal Staphorst aan de Viaductweg is door het Waterschap Groot Salland tijdelijk stilgezet. De reden hiervoor was een persleidingbreuk bij de wijk Oosterboer in Meppel.

Tijdens werkzaamheden in het Wandelbos bij de wijk Oosterboer in Meppel is door een aannemer de persleiding van waterschap Reest en Wieden lek geraakt. Daardoor kan het afvalwater uit Staphorst niet meer naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) worden afgevoerd.

Rioolgemaal Staphorst transporteert rioolwater naar het rioolgemaal Oosterboer in Meppel. Dit gemaal voert het vervolgens verder af naar de rioolwaterzuivering. Daarom zijn beide rioolgemalen stopgezet. Tankwagens vervoeren nu het afvalwater uit Staphorst naar de rwzi in Meppel-Noord.

Omdat rioolgemaal Staphorst niet vlakbij de bebouwde kom staat, blijft de hinder voor de omgeving beperkt tot het aan- en afrijden van de tankwagens. Bewoners van de wijk Oosterboer kunnen de komende dagen wél overlast ondervinden van het af- en aanrijden van de tankwagens.

De herstelwerkzaamheden gaan enkele dagen duren, waarschijnlijk tot dinsdag. Beide waterschappen werken het weekend door om het afvalwater bij de gemalen via tankwagens af te voeren en de schade aan de persleiding zo snel mogelijk te herstellen.

Lees ook:

article
5924
Rioolgemaal stil wegens leidingbreuk
Het rioolgemaal Staphorst aan de Viaductweg is door het Waterschap Groot Salland tijdelijk stilgezet. De
https://staphorst.nieuws.nl/112/5924/rioolgemaal-staphorst-stil-wegens-leidingbreuk-in-meppel/
2015-09-19T12:10:46+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/09/19101046/rioolgemaal-viaductweg-e1442657759731.jpg
meppel, verkeer, waterschap
112