112

Treinen stil na botsing met persoon op overweg in Staphorst

Foto: Harm Brand

Om 8:10 uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor hulpverlening “Spoor Letsel” bij de Klaas Kloosterweg Oost in Staphorst. Ter plaatse bleek de trein vanuit Zwolle een persoon aangereden te hebben.

Er was geen ander voertuig bij de aanrijding betrokken. De politie bevestigt dat het gaat het om zelfmoord. Na zo’n intrieste keuze komen er diverse mensen in beweging uit hoofde van hun functie. Naast de brandweer ook de politie, verslaggevers, NS Reizigersvervoer, ProRail als spoorwegbeheerder en ASSET Rail als onderhoudsbedrijf.

Reizigers komen tot stilstand. In totaal stonden in twee treinen met in totaal 900 mensen stil op de spoorbaan. Terwijl de aanrijding plaatsvond reed de trein vanuit Meppel al richting Zwolle. Deze maakte een noodstop en kwam naast de trein uit Zwolle tot stilstand. Deze trein is na ongeveer drie kwartier weer teruggekeerd naar station Meppel.

Nog weer later zijn de passagiers uit de trein vanuit Zwolle overgestapt in een andere trein vanuit Meppel die langszij gereden werd. Pas nadat trein en spoorweg schoon en opgeruimd waren kon de koploper zijn weg vervolgen. Tussen Meppel en Zwolle reden bussen vice-versa.

Lees ook: