112

Slachtoffer van treinongeval is inderdaad man uit Polen

Foto: Harm Brand

Het slachtoffer van het treinongeval op vrijdagavond 18 december 2015 om kwart voor negen tussen Leidijk en Gorterlaan is geidentificeerd. Het gaat om een uit Polen afkomstige man.

Het lichaam van de man is inmiddels overgedragen aan zijn nabestaanden. Hij had geen documenten of andere papieren bij zich, waardoor de politie moeite had om zijn identiteit vast te stellen. Uiteindelijk bood DNA-onderzoek uitkomst.  De politie vroeg hulp bij het vaststellen van de identiteit van de tot dan toe onbekende man. Het slachtoffer werd die vrijdagavond door de brandweer aangetroffen na een melding van de machinist.

Op zondagmiddag 20 december hebben twee politieagenten de plaats van het ongeval nog nauwkeurig onderzocht op verdere sporen. Maandagmiddag 21 december om 13:30 had de politie al veel reacties gehad, maar nog geen concrete aanwijzingen voor wie het zou kunnen zijn. De politie heeft naar aanleiding van onderstaande berichten ruim 15 tips binnengekregen. De politie heeft op 23 december een zwart-wit foto gepubliceerd van de zijkant van het hoofd van de onbekende dode man. Hij is naar schatting zo’n 20 jaar oud. Er leek een link te zijn met Polen.

Signalement

Pogingen om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen zijn tot dusver nog niet geslaagd. Vergelijking met (recent) vermiste personen uit Staphorst en omgeving leverde evenmin resultaat op. Ook over de precieze toedracht tast de politie nog in het duister. Het slachtoffer is een blanke man van naar schatting begin twintig jaar met een normaal postuur. Hij heeft kort bruin tot donkerblond haar, had een stoppelbaardje en verder een gaaf gebit. Op het lichaam werden geen tatoeages of sieraden aangetroffen.

Bijzonderheden kleding

Het slachtoffer droeg een donkerblauw jack met gebreide elastieken manchetten aan onderkant en aan mouwen. Op voorkant (borstgedeelte) zitten rood/wit/gele biezen. Dit jack is van het merk “Reserved”. (Onderzoek via open bronnen heeft uitgewezen dat een winkelketen “Reserved” voornamelijk voorkomt in het oosten van Europa en van origine vermoedelijk uit Polen komt.)

Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek van het merk “Original Marines Music Generation” maat 16, een zwart overhemd (nette uitvoering), merk Angelo Litrico maat 39-40 M. Dit merk is verkrijgbaar via winkelketen C&A en Wehkamp. Tenslotte droeg de man zwarte sportschoenen van merk “Jaxport”, met twee witte strepen langs de zijkanten, maat onbekend. Deze schoenen zijn oud en versleten en zaten geen veters in de schoenen.

Contact opnemen met de politie
Herkent u en mist u iemand op basis van onderstaande persoonsbeschrijving? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Lees ook: