112

Inbraak bij telefoonwinkel aan Bergerslag in Staphorst

Foto:

Om kwart voor vier vannacht is er ingebroken in de PhoneHouse vestiging aan de Bergerslag in het centrum van Staphorst. Hoewel de politie zeer snel ter plaatse was, binnen één minuut volgens een politieagent, waren de daders alweer gevlogen.

Er is hooguit voor enkele duizenden euro’s aan spullen meegenomen. De totale schade inclusief herstelkosten is naar schatting wel zo’n 6.000 euro. Shopmanager Richard Lok (38) heeft het al een paar keer eerder meegemaakt. Hij constateerde zelfs een patroon:  ‘Om de twee jaar is het raak, eerst in 2014, toen in 2016 en nu dus in 2018’.

De inbraak van 2014 was de grootste klap, het hele magazijn werd toen leeggehaald. Daarin lagen toen spullen ter waarde van zo’n 30.000 euro en er was veel bijkomende schade. Bij de inbraak in 2016 is er niets buitgemaakt, wel was er uiteraard toen de (on)nodige schade aan het winkelpand. Vergeleken met de buit uit 2014 viel het deze keer dus mee.

De vestiging Staphorst valt onder één eigenaar die twaalf winkels beheert. Op 13 februari 2017 werd het faillissement aangevraagd voor The Phone House bv. De keten had 144 winkels waaronder 74 franchisehouders die buiten het faillissement vielen.

Deze franchisenemers verenigden zich na het faillissement in een coöperatie, breidden het aantal vestigingen uit en bleven de naam Phone House voeren. PhoneHouse heeft inmiddels 92 franchisevestigingen door heel Nederland.

Lees ook: