112

Nachtelijke inbreker in Meppel door bewoners overlopen

Foto: Politie (Archief)

Omstreeks 4 uur in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 oktober hoorden bewoners van een woning aan de Elzenhage in de Oosterboer in Meppel lawaai. Zij zagen vervolgens in hun woonkamer een onbekende man.

Hij probeerde via de achterdeur te ontkomen, maar de bewoners konden dat beletten. Ze hebben de man vast gehouden en de politie gealarmeerd. Die heeft de man aangehouden op verdenking van inbraak. Het gaat om 61-jarige man uit Meppel.

De verdachte is vermoedelijk via een openstaand raam binnen gekomen. Hij heeft een mobiele telefoon weggenomen. De telefoon had de verdachte bij zich en is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. De Meppeler is ingesloten voor verhoor.

Voorkom een woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken.

Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Kijk voor preventietips op politie.nl.

Lees ook: