112

Auto ramt etalage Meesters Tweewielers na botsing

In de namiddag om kwart over vijf was er een knal en glasgerinkel op de kruising Gemeenteweg-Industrieweg. Twee auto’s knalden eerst tegen elkaar, waarbij de ene tegen de etalage van fietsenzaak Meesters aan vloog.

Als er geen stevige inbraakbeugel in de pui was gemonteerd, dan had de auto midden in de winkel gestaan, aldus eigenaar Henk Meesters.

De schade zou dan zoveel groter zijn geweest doordat er dan ook veel nieuwe fietsen platgewalst zouden zijn. Op ettelijke krassen na zijn de fietsen heel gebleven. De glasscherven lagen echter wel tot aan de hoofdingang van de winkel. Zie bovenstaande foto’s voor een beeld van de ravage en het provisorisch dichtmaken.

De bestuurder van de auto komend vanaf de Industrieweg zag een auto aankomen vanuit westelijke richting. De bestuurster hiervan had onbewust de richtingaanwijzer naar rechts (nog) aanstaan, mogelijk al vanaf de rotonde. Daarom besloot de bestuurder van de Industrieweg om de Gemeenteweg naar rechts (richting spoor) op te rijden.

Deze schampte de toch rechtdoor rijdende auto, om deze vervolgens van achteren te raken. De auto op de Gemeenteweg raakte daardoor zodanig uit koers dat deze na een vervaarlijke slinger met een flinke vaart over diverse hobbels tegen de etalage van fietsenzaak Meesters aan vloog. Toen raakte ook de voorkant van deze auto flink beschadigd.

De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Medewerker Klaas Meesters veegde de restanten van de etalageruiten bijeen. Berger Hooikammer nam de beide aan de voorkant flink beschadigde wagens mee. De politie was ook met één auto ter plaatse voor de afhandeling van een en ander.

Lees ook: