112

Grote brand in rietgedekte woning aan de Museumsteeg

De brandweer van Staphorst kreeg zondagmiddag om 17:06 uur melding van een brand in een rietgedekte woning aan de Gemeenteweg in de ‘Museumsteeg’. Al snel werden meerdere korpsen in de regio ingeseind.

Ter plaatse bleek de brand in het pand pal naast Museum Staphorst bij de schoorsteen te zijn ontstaan. Het vuur wist zich echter al snel te verspreiden waarna om 17:18 uur opgeschaald werd naar “grote brand”. Daarop rukten ook de korpsen uit Hasselt en Meppel uit.

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners, waaronder de plaatselijke predikant uit de pastorie dichtbij het getroffen gezin. Ook de burgemeester bezocht de onheilslocatie. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel is de schade enorm. Veel huisraad werd ondertussen naar buiten gedragen.

Poitie Staphorst: “Door goed en snel optreden van de brandweer was de brand snel onder controle waardoor de woning behouden bleef. Wat was het mooi om te zien hoe buurtbewoners massaal in actie kwamen om de dierbaarste spullen van het gezin te redden. Ook de opvang van de brandweer in een zaaltje van de buren werd erg gewaardeerd”.

Lees ook: