112

Brand verwoest woonboerderij Rechterensweg Staphorst

Een woonboerderij aan de Rechterensweg in Staphorst is donderdagochtend volledig verwoest na een forse brand. Door nog onbekende oorzaak brak er even na tien uur brand uit in de boerderij waarna de vlammen binnen de kortste keren uit het dak sloegen.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling die in de omgeving goed te zien was. Het dak van de woning bestond uit asbesthoudende golfplaten. Bij de brand is dus asbest vrijgekomen, maar dit is beperkt gebleven tot het eigen terrein. De omgeving was afgesloten voor verkeer. Op onderstaande kaart is de locatie te zien.

‘De brandweer heeft de werkschuur achter de woning kunnen sparen, maar de woning kunnen we als verloren beschouwen’, aldus de woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland. Niemand raakte gewond bij de brand, ook alle dieren van het gezin zijn in veiligheid, aldus De Stentor.

‘Hulp is geregeld. Leegstaande gemeubileerde boerderij aangeboden. Staphorst op zijn best’, meldde burgemeester Segers om 15:48 uur via zijn Twitter-account. Op het adres was de familie Van Pijkeren woonachtig. Ze hebben een loonbedrijf. “In een mum van tijd helemaal weg”, meldt een melkrijder. Lees meer…

Lees ook:

Reacties

gallery
24880
Brand verwoest woning Rechterensweg
Een woonboerderij aan de Rechterensweg in Staphorst is donderdagochtend volledig verwoest na een forse brand.
https://staphorst.nieuws.nl/112/24880/brand-verwoest-woonboerderij-rechterensweg-staphorst/
2017-09-28T12:08:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/09/28120602/IMG_4638.jpg
brandweer, buitengebied, grote brand, jaaroverzicht
112