112

Auto in de sloot beland na botsing op Geerligsland

Op het kruispunt Geerligsland ter hoogte van de Klaas Kloosterweg-West zijn twee auto’s gebotst na een voorrangsfout. Door de klap belandde de personenwagen in het water. De witte bestelauto bleef nog net op het droge balanceren.

Het ongeluk gebeurde om kwart over drie in de middag. Buurtbewoners en hulpdiensten schoten toe om hulp te verlenen. De doordrenkte bestuurder kreeg een kleed om de schouders gedrapeerd om warm te blijven. De bestuurder van de witte auto, is vervoerd naar het ziekenhuis met onder meer een gebroken been en gekneusde ribben. Die van de zwarte auto is niet noemenswaardig gewond geraakt.

Beide auto’s naderden de gelijkwaardige kruising in de richting van Staphorst. De zwarte reed op het Geerligsland, de witte bestelauto op de Klaas Kloosterweg. De bestuurder van de zwarte had voorrang moeten verlenen aan de witte. Deze ramde de zwarte vol in de flank en gierde achterstevoren. De zwarte werd door de impact van de botsing van de weg gestoten en buitelde in de sloot.

De zwarte auto -een Kia Sportage- is geborgen door bergingsbedrijf Hooikammer. De witte auto -een Peugeot Partner- is door familieleden met behulp van een trekker versleept naar het woonadres van de bestuurder, even verderop aan dezelfde weg waar hij op reed.

Lees ook: