112

Verf bij botsing op kruising Gorterlaan-Schoolwijksweg

Om tien over half vier vanmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een tweezijdig ongeval op de kruising Gorterlaan-Schoolwijksweg. De brandweer kon al snel weer naar huis.

Door een voorrangsfout van een bestuurster van een gele bezorgwagen botste deze tegen de linkerzijkant van een op de Gorterlaan rijdende donkerrode auto, bestuurd door een man die op weg was naar Rouveen. De hele bumper van de bezorgwagen lag  in de berm aan de overkant.

De auto van de man raakte uit koers en botste met de zijkant tegen een opgaande boom. De boom werd daarbij ontworteld en ging tegen de vlakte. De Citroën Saxo bleef op de rechterzijkant liggen, bovenop de boom. De ingeschakelde koplampen schenen zachtjes in het felle zonlicht.

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er flinke materiële schade, en werd de man flink besmeurd. De inhoud van een blik grijze verf op de voorstoel spatte tegen de voorruit uiteen. De brandweer is wezen kijken maar hoefde verder niets uit te richten. Ook de ziekenwagen vertrok later.

Een behulpzame medewerker van een infrabedrijf had ondertussen de man met behulp van WD40 (kruipolie) enigszins schoongepoetst. Ook het hele intereur van de zwaar beschadigde auto zat er onder. De boom kwam in het midden van de auto onderaan tot bijna halverwege.

Op het wegdek waren allerlei strepen zichtbaar, volgens de aanwezige politie kon dit niet allemaal van dit éne ongeval zijn. De politie gaf ondertussen de weg al weer vrij. De nog niet bezorgde pakketjes werden overgeladen. Beide auto’s werden meegenomen door een autoberger.

Lees ook:

 

Dossier: