Massale belangstelling voor Glasvezelavond Staphorst

Minstens 450 mensen kwamen af op de informatieavond over Glasvezel in Staphorst. Op het schoolplein maar ook rond de Pieter Zandt stond het vol met geparkeerde auto’s. Er vormde zich een lange wachtrij voor de ingang. Eenmaal binnen kregen de bezoekers eerst koffie.

De bomvolle zaal werd verwelkomd door Marieke Seinen, woordvoerder van Glasvezel Buitenaf: “We hadden veel mensen verwacht, maar het zijn er toch nog een ‘paar meer’ geworden dan we hadden gehoopt. Dus dit is echt boven verwachting”. Er moesten veel extra stoelen bijgezet worden.

Directeur Michiel Admiraal: “We investeren al bijna 10 jaar in infrastructuur. De focus daarbij ligt op kabelinfrastructuur. Om een beetje gevoel te geven bij aantallen: We hebben ongeveer een miljard nu in Nederland geinvesteerd”. Alle inwoners die het betreft hebben hierover een brief ontvangen op hun adres(sen).

Wethouder Bert Krale sprak over “goed leven in Staphorst over een aantal jaar. Het is nu al een knijpend probleem, maar in de toekomst nog veel meer. Denk aan agrarische bedrijven die nauwelijks hun boekhouding kunnen doen, die nauwelijks hun beesten kunnen aan- en afmelden”.

Glasvezel Buitenaf is een campagne van Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. en CIF. Cogas is actief in de Achterhoek, Twente en Salland. Voor Noord-West Overijssel en Zuid-West Drenthe is er een samenwerking met Rendo. De afkorting CIF staat voor Communication & Infrastructure Fund.

CIF is een investeringsfonds van de Rabobank, waarin onder andere geld van de pensioenfondsen ABP, het Pensioenfonds Vervoer en PGGM is belegd. De gemeente Staphorst werkt alleen mee aan de vergunningverlening. De gemeente is overigens wel aandeelhouder van Rendo.

Vanavond (donderdag 19 oktober) is er nog zo’n bijeenkomst in het Fletcher hotel te Steenwijk. De laatste van de zeven informatieavonden is op vrijdag 20 oktober in De Kaaihof te Genemuiden. Diegenen die woensdag verhinderd waren kunnen ook daar terecht. Tot zover deel 1 van een drieluik over de avond in Staphorst.

Lees ook:

gallery
25347
Massale belangstelling voor glasvezel
Minstens 450 mensen kwamen af op de informatieavond over Glasvezel in Staphorst. Op het schoolplein
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/25347/massale-belangstelling-glasvezelavond-staphorst/
2017-10-19T10:48:52+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/10/19104157/DSCN0970.jpg
boeren, buitengebied, glasvezel, pieterzandt, wethouders
Gemeente, Video's