Programma Koningsdag 2015 Rouveen, Staphorst en IJhorst

Foto: Oranjevereniging Rouveen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bezoeken dit jaar Dordrecht, waar Koningsdag in een nieuwe stijl gevierd gaat worden. Verschillende NPO-programma’s doen verslag via de Koningsdagpagina van de NPO.

In Rouveen begint deze Koningsdag om 9:00 uur met de aubade op het kerkplein (05.00-07.00 uur: brommerrace zonder uitlaat door centrum Rouveen). Na een toespraak van Gerwin Klomp (voorzitter Oranjevereniging Rouveen) en Burgemeester Alssema wordt de vlag in top gehesen waarna onder begeleiding van CMV prinses Margriet het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus wordt gezongen. Aansluitend begint de kindervrijmarkt, georganiseerd door de jeugdcommissie van de Oranjevereniging. Naast de vrijmarkt, waar de jeugd van de basisscholen tweedehands spulletjes kunnen verkopen of op een andere manier de bezoekers mogen vermaken ook zijn er meerdere luchtkussens, een rodeostier en een goochelaar aanwezig. Voor de groepen 7 en 8 organiseren we een soort van bootcamp mede mogelijk gemaakt door Michelle Mussche. Hier moet je je voor opgeven. De vrijmarkt vindt plaats op de hoek van de Esdoornlaan/Meidoornlaan.

In Staphorst om 9.30 uur: Officiële opening met toespraken, het hijsen van de Nederlandse vlag gevolgd door het Wilhelmus dat gespeeld wordt door de Christelijke Muziekvereniging “Prinses Margriet”. Op het teken van de burgemeester worden de ballonnen opgelaten, de ballonnen worden vanaf 09.00 uur op het marktplein uitgereikt. Aansluitend zal de aubade plaatsvinden. Aansluitend familiemorgen op het Marktplein van 10.00-14.00 uur. Er zijn vele attracties op het marktplein opgesteld, ieder kind van ongeveer twee jaar kan deelnemen. Je moet wel een speelkaart hebben om mee te kunnen doen.

In Rouveen wordt om 13:30 uur gestart met de traditionele autorodeo. Dit gaat gebeuren op de hoek Schipgravenweg/Scholenland, waar ook de feesttent staat. Ongeveer 75 deelnemers gaan het publiek vermaken met hun bolides. Daarnaast is er een zandbak, draaimolen en meerdere luchtkussens voor de jeugd aanwezig. In de feesttent word ondertussen de muziek verzorgt door Drive Inn Banjo en vanaf 16:00 de Drentse rockband “de Wethouders”.

Puzzelwandeltocht in IJhorst. De start van deze tocht is tussen 18.00 en 19.00 uur bij het Vergulde Ros. De tocht zal zo’n anderhalf tot twee uur duren. U wordt onderweg getrakteerd op de nodige vragen, spelletjes en lekkernijen. Het inschrijfgeld bedraagt €4,00 per groep van maximaal 4 personen en er zijn leuke geldprijzen te verdienen. Na afloop van de puzzelwandeltocht zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij het Vergulde Ros. De organisatie is in handen van Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst.

Om 19:30 uur begint het Oranjeconcert in kerkgebouw ‘De Levensbron’ aan de Esdoornlaan in Rouveen. De avond wordt georganiseerd door het Staphorster mannenkoor met medewerking van Jorrit Woudt (piano) en Sander van den Houten (orgel) ook zal het Blokfluitensemble FEW Wezep o.l.v. Annelies Schraa de avond opluisteren. Het zal een avond worden met veel samenzang. De algehele leiding is in handen van Peter Bos. De deuren zijn open van 19:00 uur.

Op verzoek van veel klanten heeft Kliksafe besloten op Koningsdag (27 april 2015) de NPO-site uit het filter te halen en vrij te geven. Hierdoor kunt u vanaf 08.00 uur, ongeacht uw filtertype, de activiteiten van ons Koningspaar volgen. Ook kunt u de herhalingen hiervan en de aangepaste journaals bekijken. Vanaf 24.00 uur zal de normale filtering van deze site weer van kracht zijn. U kunt de uitzending volgen via de Koningsdagpagina van de NPO. Wij wensen u alvast een prettige Koningsdag.

Lees ook:

Dossier: