Voetbalteam Staphorst wint van Drachtster Boys in Drachten

Foto: VV Staphorst

Staphorst heeft vanmiddag weten te winnen in Drachten. Op een koud en winderig Sportpark Het Drachtsterbos scoorde de ploeg van Jan van Raalte een driepunter.

Door de resultaten op de velden elders, is Staphorst opgeklommen naar de derde plaats van de ranglijst. Een verslag door Johan Post:

Eerste helft

Ondanks de tegenwind was Staphorst van het begin de bovenliggende partij. De thuisploeg zakte in en liet de bezoekers het spel maken. Toch was het Drachtster Boys dat na 5 minuten spelen een niet te missen kans verprutste. Sicco Brouwer zag geen kans om vrij voor Oosterhof de bal tussen de palen te krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat deze bal er wel in was gegaan. Van tevoren wist je al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. De hele entourage nodigt de tegenpartij niet uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Desalniettemin bleef Staphorst geduldig en speelde de bal veelvuldig rond.

Optisch gezien was de ploeg uit de kop van Overijssel sterker, echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Bij balverlies moest Staphorst op haar hoede zijn voor de snelle omschakeling van Drachtster Boys. Rob Mijnheer kopte een goed genomen corner van Mark Schra kiezelhard in. Ten koste van het weggeven van een nieuwe corner kon doelman Jelmer v.d. Meer erger voorkomen. De aanwezige toeschouwers verkleumden en het spel gaf ook geen aanleiding om het warmer te krijgen. Drachtster Boys wilde eenvoudigweg niet meewerken en Staphorst had tot dusver te weinig creativiteit getoond om een bres te slaan.

Hoewel Mark Schra en Martijn Brakke dichtbij de openingtreffer waren, bleef de stand ongewijzigd. Ondertussen schakelde Staphorst een tandje bij en gooide het tempo omhoog. Hierdoor ontstonden enkele gevaarlijk momenten voor de goal van Drachtster Boys. Uit een van deze momenten sloeg Staphorst genadeloos toe. Frank van der Burg werd de diepte ingestuurd en gaf een voorzet op maat, welke uiteindelijk bij Martin van ’ t Ende terecht kwam. Martin bedacht zich niet en haalde doeltreffend uit. Een opsteker van jewelste!

Vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten moest René Oosterhof aan de bak. Met een dikverdiende 0 – 1 tussenstand werden de warme kleedkamers opgezocht. Staphorst had de begeerde voorsprong weten te verkrijgen en zou na de pauze ongetwijfeld meer ruimte krijgen van de gastheren uit Drachten.

Tweede helft

Nauwelijks was het tweede bedrijf aan de gang toen Martijn Brakke van zich liet horen. Met een beauty van een doelpunt liet hij keeper vd Meer kansloos. Waarschijnlijk heeft de Friese sluitpost de bal alleen maar langs hem heen horen gaan, zo akelig hard was dit schot. Dit bracht de handen van de meegereisde Staphorst supporters op elkaar. Met deze tussenstand moest Drachtster boys wel uit haar verdedigende stellingen kruipen. Dit betaalde zich even later zowaar uit in een kans voor Rudmer Loonstra.

Staphorst zou rustig moeten blijven en de bal het werk laten doen. Na de 2 – 0 was het spelbeeld helemaal eenzijdig. Staphorst bleef met snelle uitvallen loeren en Drachtster Boys was niet in staat om voor gevaar te zorgen. Martijn Brakke kreeg een forse mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Aan de andere kant moest René Oosterhof handelend optreden na een snelle uitbraak van Drachtster Boys. Met een prima safe wist de Staphorst doelman erger te voorkomen. Tot driemaal toe kreeg Martijn Brakke de gelegenheid om de wedstrijd definitief te beslissen.

Evenzoveel keer miste de aanvaller. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Drachtster Boys uit het niets dichterbij. Terwijl Frank van der Burg een voorzet gewoon weg had kunnen halen, wilde hij met een acrobatisch hoogstandje het leer verwerken. Deze ondoordachte actie zorgde er mede voor dat Drachtster Boys op 1 – 2 kwam. Met nog enkele minuten te gaan dacht Drachtster boys alsnog voor een verrassing te zorgen. Zover kwam het gelukkig niet. Staphorst kreeg zelfs nog enkele prima mogelijkheden om te scoren, maar deed dit niet. Na 90 minuten floot scheidsrechter vd Eijk af voor de wedstrijd.

Nabeschouwing

Opnieuw wist Staphorst het maximale resultaat te halen. Tegen de rode lantaarndrager ging het allemaal niet zoals gewenst, in de problemen is de ploeg haast niet gekomen. Het krachtsverschil was eenvoudigweg te groot. Door dit resultaat heeft de ploeg van Jan van Raalte 18 punten weten te behalen uit de laatste 7 wedstrijden. Een fantastische score! Met de kraker van volgende week tegen SC Genemuiden voor de boeg, mogen we de eerste seizoenshelft tevreden terugkijken. Het mooiste zou zijn als we deze middels een klinkend resultaat tegen de ploeg uit Tapijtcity kunnen afsluiten!

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Roelof de Jong, Lars Heuvelman, Dennis Rosink, Martin van ’t Ende, Rob Mijnheer, Ferdi ter Avest, Martijn Brakke, Mark Schra

Drachtster Boys – Staphorst

  • Scheidsrechter: Sander v.d Eijk uit Amstelveen
  • Gele kaarten: Aziz Geyik
  • Toeschouwers: 250
  • Scoreverloop: 0 – 1 Martin van ’t Ende 41e
  • 0 – 2 Martijn Brakke 47e
  • 1 – 2 Aziz Geyik 88e

Lees ook: