Groep Staphorsters fietst mee in sponsortocht Stéphanos

De jongste deelnemer aan de Stéphanos fietstour, Dennis Dunnink (13) heeft 240 km gefietst.
Foto: Stichting Stéphanos

Op zaterdag 26 juni 2021 ging de eerste Stéphanos fietstour van start. Het gezelschap was zeer divers; van individuele deelnemers met elektrische- of stadsfiets tot complete wielrenteams. De jongste deelnemer die de volledige route fietste was 13, de oudste 61 jaar. De volledige route was 240 kilometer lang. Ook waren er nog twee alternatieve routes van 134 en 106 kilometer.

Er hebben 10 tot 15 Staphorsters meegefietst. De jongste deelnemer aan de fietstour was de net 13 jaar geworden Dennis Dunnink (zie bovenstaande foto) uit Staphorst. Hij fietste samen met zijn vader (voorzitter van Stéphanos werkgroep Staphorst) de volledige route van 240 kilometer. Op de foto hieronder de aankomst van een aantal Staphorsters bij Kooiker Infra. De Staphorsters hebben gezamenlijk meer dan 8000 euro aan sponsorgeld ingezameld.

Aan het nieuwe fietsevenement van Stichting Stéphanos hebben in totaal zo’n 70 deelnemers meegedaan. Op diverse punten was er eten en drinken beschikbaar, en in Garderen en Genemuiden stonden er respectievelijk een lunch en buffet klaar. Alle deelnemers lieten zich sponsoren voor deze uitdagende activiteit. Deze sponsoractiviteit heeft het bijzonder hoge bedrag van meer dan 70.000 euro opgeleverd. Het sponsorgeld is bedoeld voor het project “onderwijs voor Joseph”.

De route startte ’s morgensvroeg rond 6:00 uur bij Haringhandel Hoek te Katwijk, daarvandaan door verschillende natuurgebieden naar lunchplaats Camping de Solse Berg te Garderen. Daarna heuvel op richting Apeldoorn, daarna de IJssel over richting tussenstop RGS Groep te Rijssen. De route werd vervolgd richting Kooiker Infra te Staphorst. Van daaruit vertrokken de deelnemers richting eindpunt Fuite Mengvoeders te Genemuiden. Rond 17:30 uur kwamen de eersten hier aan.

Directeur/bestuurder Johan van der Ham; “Een zeer gezellige en geslaagde dag, we zijn dankbaar dat dit evenement zonder ongelukken mocht plaatsvinden. Misschien is dit wel een begin van een traditie! Met het opgehaalde bedrag kan Stéphanos (wees)kinderen en hun families in Malawi aan een toekomst helpen door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten”. Hij fietste zelf ook de 240 kilometer route. Het plan ontstond na zijn succesvolle solo sponsor fietsactie in 2020.

Lees ook: Stephanos bestuurder fietst monstertocht door Nederland