Stephanos bestuurder fietst monstertocht door Nederland

Directeur/bestuurder Dhr. J. van der Ham
Foto: Stichting Stéphanos

Vandaag (vrijdag 2 oktober 2020) fietst Stichting Stéphanos directeur/bestuurder de heer J. van der Ham een sponsorfietstocht door half Nederland, om hiermee geld op te halen voor hulp aan kwetsbare (wees)kinderen in Malawi én aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin kinderen en volwassenen in dit land verkeren.

Van der Ham: “Een andere belangrijke reden voor deze sponsortocht is, dat ik groot respect heb voor de vele Stéphanos vrijwilligers in het land die zich inzetten en inspannen voor hun arme medemens in Malawi en Zambia. Daarom stap ik in hun schoenen en hoop deze fietstocht als vrijwilliger te ondernemen onder het motto ‘de bestuurder als vrijwilliger”.

Onderweg doet hij diverse plaatsen aan waar Stéphanos werkgroepen of thuisfrontcommissies zijn, zoals Montfoort, Houten, Uddel, Elspeet en Genemuiden. De start was vanmorgen om 7:00 uur in Ouddorp (de zuidelijkste) en het eindpunt vanavond in Staphorst (de noordelijkste Stéphanos werkgroep). Van der Ham hoopt in één dag 258 km af te leggen. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de nieuwspagina op de website van de stichting. Op moment van publicatie (11:15 uur) fietst hij door Berkenwoude.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. Veel van deze kinderen verloren hun ouder(s) aan HIV / aids en zijn zelf ook besmet. Daarnaast heeft ook Covid-19 grote gevolgen voor de samenleving. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie. Van het opgehaalde sponsorbedrag kan Stéphanos onder andere hulpgoederen naar Malawi verschepen.

Lees ook: Johan van der Ham interim-directeur stichting Stéphanos