Olde brommerritten van de AMBC gaan weer van start

Foto: AMBC Staphorst

Aanstaande dinsdag 18 mei 2021 start de AMBC met de eerste brommerrit van dit seizoen. Vertrek is om 19.00 uur vanaf het clubhuis op ’t Wiede Gat. Vanwege de maatregelen is de kantine niet open en zal er direct vertrokken worden. Ook na afloop gaat het direct huiswaarts.

Commissielid Dik Toersen meldt namens de Olde brommer commissie dat men een eerste proef heeft gedaan voor een individuele brommerrit met beperkte deelname. Dit was goed te organiseren met inachtneming van de maatregelen. Op de aangepaste jaarkalender van de AMBC staan verder: Zaterdag 12 juni de Stien Eelsingh rit (afgelast). Zaterdag 19 juni Grote oldtimer bromfietsrit. Dinsdag 6 juli Brommerrit vanaf ’t Wiede Gat. Dinsdag 10 augustus Klaas Slagerrit ( brommers) vanaf ’t Wiede Gat. Donderdag 12 augustus Oldtimerrit vanaf de Tippe.

De traditionele Pinkster- wegraces die de AMBC Staphorst jaarlijks op tweede Pinksterdag organiseert op circuit De Tippe in Staphorst worden verplaatst naar zaterdag 28 augustus 2021. Dit meld secretaris Henk Schra namens het bestuur: “Ik ben nog met de gemeente bezig geweest om een en ander met een aangepast protocol, onder andere zonder publiek, te kunnen organiseren, maar helaas mogen voorlopig nog geen wedstrijden of evenementen georganiseerd worden”. Op vrijdag 13 augustus en zaterdag 14 augustus staan de grasbaanraces gepland op de Tippe.

Lees ook: Flinke streep door jaarkalender van AMBC vanwege corona