Flinke streep door jaarkalender van AMBC vanwege corona

Foto: JTS fotografie

Dat alle evenementen tot 1 september 2020 geen doorgang mogen vinden, betekent een flinke streep door de jaarkalender van de AMBC; geen pinksterraces, geen oldtimer-ritten, geen Stien Eelsingh rit, geen grasbaanraces, geen crosswedstrijden en geen gezamenlijke motorritten vóór deze datum. Ook het AMBC clubhuis blijft voorlopig tot nader bericht gesloten.

Het bestuur van de AMBC vergadert zo mogelijk telefonisch, via de App of via Skype en bespreekt op die wijze de immense gevolgen voor de motorclub. Op dit moment is men druk doende met het in beeld brengen van de financiële gevolgen door het stopzetten van de tot nu toe geplande activiteiten. Na goed overleg met de omringende buurtclubs was de AMBC crosscommissie tot de volgende data voor de 2020 crosskalender gekomen:

  • Zaterdag 18 april 2020: 1e open beker clubcross (afgelast)
  • Zaterdag 23 mei 2020:  cross-country (afgelast)
  • Zaterdag 30 mei 2020: 2e open beker clubcross (afgelast)
  • Zaterdag 11 juli 2020: 3e open beker clubcross (afgelast)
  • Zaterdag 15 augustus 2020: 4e open beker clubcross (afgelast)
  • Zaterdag 17 oktober 2020: AMBC Maiscross

Géén activiteiten of evenementen vóór 1 september betekent dat het bestuur heeft besloten om een nieuwe planning voor deze activiteiten te maken startende vanaf 5 september. Dit houd in dat men probeert veel evenementen toch te laten plaatsvinden, alleen op een later tijdstip. Zodra men een nieuwe kalender heeft kunnen samenstellen en deze naar buiten kan brengen zal men dit doen.

De AMBC zal dus zeker alle mogelijke opties bekijken om nog iets van dit seizoen te maken. Gelukkig zijn er lichtpuntjes, de cijfers laten een dalende trend zien. De hoop is dat deze trend zich voortzet en dat er misschien na 20 mei op het gebied van de overige activiteiten weer iets meer mogelijk is. Ook de landelijke motorbond KNMV is hier mee bezig en de AMBC volgt de berichtgeving nauwlettend.

Lees ook: Max ter Denge bij AMBC: `Wereldreis per Kreidler Florett`