Vijftig kinderen volleyballen en doen kat-en-muisspel

De woensdag van de sportweek staat elk jaar in het teken van een kennismaking met volleybal. Omgaan met de bal, maar ook behendigheid stonden centraal. De hoogte van de netten en de hardheid van de ballen is afgestemd op de leeftijd.

Op vier velden konden verschillende oefeningen worden gespeeld. Daartussen werd afgewisseld, met halverwege een pauze met ranja en een koekje. De meesten begeleiders waren herkenbaar aan de rode clubjas, coach Hans Berends aan zijn zwarte tenue. Verschillende vrijwilligers hadden een onderwijsachtergrond.

Om 15:45 uur werden alle kinderen bijeengeroepen voor het afsluitende spel. Terwijl de netten, palen, matten, hoepels en kasten werden opgeruimd, speelden ze met z’n allen een kat-en-muisspel. Een lint als staart ingestopt bij de boord van broek of rok van de ‘muizen’. Zodra deze door een ‘kat’ was afgepakt, werd die muis ook kat.

Volleybalvereniging Rouveen telt ongeveer 200 leden onderverdeeld in vele teams naar leeftijd en geslacht. De trainingen worden hoofdzakelijk gegeven in de sporthal. De zaal is dan in drie grotere velden verdeeld. Ook de gymzaal van MCR Rouveen wordt door enkele seniorenteams gebruikt. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).

Lees ook: Jongens in meerderheid bij voetbal in sportweek 2020 (video)