Jongens in meerderheid bij voetbal in sportweek 2020

De tweede dag van de sportweek op dinsdagmiddag 18 februari 2020 stond in het teken van voetballen. Een elftal vrijwilligers van Voetbalvereniging Staphorst traden op als trainer bij de verschillende onderdelen. Waaronder ook de echte trainer Brendan Hutten.

Eerst namen de kinderen plaats op de banken in het midden, daar was later de oefening ‘bal hooghouden’. Algeheel sportleider Marco Dunnik gaf kort een uitleg van de bedoeling. Verschillende behendigheidsoefeningen konden naar wens worden gespeeld. Doordat de scores ingevuld werden konden de helpers tevens zien welke onderdelen nog niet gevolgd waren. Wie de meeste punten had behaald werd de winnaar. Kinderen konden een onderdeel twee keer opnieuw proberen.

Beide leeftijdsgroepen speelden dezelfde oefeningen. De eerste lichting van 5 tot 8 jaar bestond uit 83 kinderen, ongeveer half om half jongens en meisjes, deze startten om 14.00 uur en konden doorgaan tot 15.30 uur. In de leeftijden 9 tot en met 12 jaar kwamen er 68 kinderen, hier waren de jongens flink in de meerderheid. Deze tweede lichting begon om 15.30 uur en kon doorgaan tot 17.00 uur. Na afloop gingen de vrijwilligers een hapje eten bij Café Spoorzicht, op kosten van VV Staphorst.

Lees ook: Meest meisjes op de skeelers bij start sportweek 2020 (video)