Meest meisjes op de skeelers bij start sportweek 2020

Natuurlijk waren er ook diverse jongens, maar de meisjes waren wel veruit in de meerderheid bij het skeeleren. Er werden 99 deelnemende kinderen geteld door de organisatie, bestuursleden, vrijwilligers en trainers van de plaatselijke skeelervereniging. Wie mee wilde doen aan de wedstrijdjes kreeg bij inschrijving een rugnummer.

Wethouder Mussche hield een korte toespraak bij de opening van de sportweek en sloeg daarna geruime tijd de verrichtingen gade. Hij probeert elke dag van de sportweek nog even te komen kijken. Er was een afwisselend programma samengesteld. Eerst vrij skeeleren in de grote omgang, daarna na een fluitsignaal fluks omkeren, achteruit skeeleren of een sprong maken. Binnen de banken werden de kleinere en onervaren skeeleraars letterlijk bij de hand genomen.

Voor dat de grote groep in vijf of zes groepen uiteenging onder leiding van trainers, waaronder de NK Junioren dubbelkampioen Christian Haasjes, skeelerden dezen tegen elkaar een vriendschappelijk wedstrijdje. De kinderen kregen achtereenvolgens een nummer genoemd in welke groep ze kwamen. Diverse kinderen wilden bij elkaar in het groepje. Na weer verzamelen streden meerdere leeftijdsgroepen in een wedstrijdje met een of meerdere rondes.

Lees ook: Sportweek basisschoolkinderen in voorjaarsvakantie 2020