Obstacle run Staphorst in finale Obstakels.com Awards

Foto: Harm Brand

De Obstacle run van Staphorst staat samen met Strong Viking uit Wijchen en Ultimate Warrior uit Roermond in de finale voor de Beste obstacle run van 2019. De uitslag wordt op 8 februari 2020 bekend gemaakt op een speciale feestavond bij Van der Valk in Zaltbommel.

Obstacle run Staphorst is opnieuw in de race als beste kleine run samen met de Dunes Games in Herpen en Ultimate Warrior uit Roermond. Vorig jaar won Staphorst al de eerste prijs voor de beste kleine obstacle run van 2018.

In het verleden richtten de awards zich altijd alleen op de organisaties achter de obstacle runs. Dit jaar wordt ook de rest eromheen er meer bij betrokken. Zoals teams, atleten, vrijwilligers, fotografen, aftermovie-makers en trainingstools. In totaal zijn er maar liefst 20 categorieën.

Staphorst wordt niet genoemd bij de beste kids run, modder, thema, hindernissen, locatie, nieuwkomer of als zwaarste evenement. Wel wordt Family Fit uit Staphorst samen met twee anderen genoemd als de beste trainingslocatie zowel binnen als buiten, en eigenaar Frans Mussche als beste Nederlandse atleet.

Naast een beste obstacle run is er dit jaar ook een beste mud run. De laatste jaren drijven deze evenementen steeds verder uit elkaar. De obstacle run wordt steeds zwaarder qua hindernissen, gaat zich meer op de atleet richten en je moet er serieus voor trainen. De mud run wordt steeds meer iets waar echt iedereen aan mee kan doen en het 100% om het plezier gaat.

Lees ook: Jongeren en volwassenen volbrengen Obstacle Run 2019 (video)