Werkvakantie bij Stephanos in Malawi van 10 tot 31 juli

Foto: Stichting Stéphanos

De werkvakantie in Malawi bij Stichting Stéphanos staat gepland van 10 juli tot 31 juli 2020. Het is een combinatie van zich inzetten voor de arme medemens in Afrika én het mooie Malawi ontdekken.

Op het terrein van de stichting bevinden zich een ziekenhuisje , maismolen, boerderij met kippen, scholen, vakopleiding en de kantoren van Stéphanos. Net buiten het terrein staat de kerk. In eenvoudige huisjes of klaslokalen op ditzelfde terrein wordt geslapen en gegeten.

Samen met Malawiërs zal er in een klein team van 8 tot 16 personen gewerkt worden aan verschillende projecten. Alledaagse Afrikaanse belevenissen op een veilige plek. Het gaat om projecten als organiseren van kinderwerk, evangelisatie en spelletjes. Renovatie, eenvoudig reparatie- en schilderwerk en ook tuin- en landbouwklussen.

Naast het werk is er uiteraard ook vrije tijd. Gezamenlijk wordt een aantal dagen een bezoek gebracht aan een wildpark en het langgerekte meer van Malawi. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden in de onmiddellijke omgeving. Ook contacten met leeftijdsgenoten staan op de rol.

 

Deelnemers moeten 20 jaar of ouder zijn en lid van één van de reformatorische kerken. Neem dan voor meer informatie contact op via [email protected] of telefonisch 06-30167172.

Stichting Stéphanos is al vele jaren werkzaam onder de weeskinderen in Malawi en heeft verschillende diaconale activiteiten in het land. Ze beperken zich tot de plaats Chilangoma in de provincie Chileka ten noordwesten in Malawi nabij de stad Blantyre. Hier is in de loop van de jaren het Stéphanosdorp ontstaan.

Lees ook: Plannen voor tweede diaconale werkreis naar Roemenië