Plannen voor tweede diaconale werkreis naar Roemenië

Foto: Hervormd Rouveen-Staphorst

Na het succes van de eerste diaconale reis in oktober 2018 naar Siret een dorp in Roemenië, aan de grens met Oekraïne heeft de Hervormde gemeente Rouveen-Staphorst nieuwe plannen om dit jaar opnieuw naar Roemenië te gaan om vrijwilligerswerk te doen voor de stichting Educare4life.

Het moet gebeuren in de herfstvakantie van 19 tot en met 24 oktober 2019. Iedereen die 16 jaar of ouder is en zin heeft om mee te gaan naar een land waar de hulp echt gebruikt kan worden kan zich opgeven. Dit kan door een appje te sturen naar 06-55545700 of mailtje [email protected].

Het project is een uitnodiging om enkele dagen naast mensen te leven die niet vanzelfsprekend in welvaart wonen en leven, misschien zelfs wel honger hebben, ziek zijn, gediscrimineerd worden, de weerlozen en zwakken. De levenssituatie van die ander is een spiegel voor ons eigen leven. Ook een kans om je eigen werkelijkheid eens te bekijken door de ogen van mensen uit een andere cultuur.

De stichting Educare4life levert structurele hulp middels opvang en onderwijs aan wezen en jongeren met een beperking in Roemenie,vanuit een christelijke identiteit, ongeacht geloofsrichting of politieke overtuiging. De stichting heette voorheen Jacob’s Well (Jakobs Bron).

Lees ook: Egyptische predikanten kijken en spreken in Rouveen