Egyptische predikanten kijken en spreken in Rouveen

Foto: Gemeente Staphorst

Op uitnodiging van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) een organisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) waren tien Egyptische predikanten van 18 tot 29 januari in Nederland om een bezoek te brengen aan hun Nederlandse collega’s die hen in 2016 en 2017 ontmoet hebben tijdens een predikantenreis van de GZB.

Twee van hen kwamen ook in Rouveen op bezoek. Op zondag 27 januari hielden ze allebei een preek. Ds. Gamil Fawzy ’s morgens in het Dienstgebouw over Lukas 4:1-13. Ds. Bolous Masoud ’s middags in de Grote Kerk over Mattheüs 26: 6-13. Gastheer ds. W. van Vreeswijk zorgde voor de vertaling vanuit het Engels. In Egypte spreken ze overigens Arabisch.

Het doel van het bezoek is het versterken van de relaties tussen de gemeentes en het leren en delen van lessen met elkaar. Christenen in Egypte hebben het niet altijd gemakkelijk. Van tijd tot tijd worden ze geconfronteerd met aanslagen op hun kerken. Desondanks tref je in Egypte kerken vol ouderen en jongeren aan en worden er nieuwe gemeenten gesticht.

In verband met het bezoek van de Egyptische predikanten werd ’s avonds in het Dienstgebouw een zangbijeenkomst gehouden met “Over grenzen heen…” als thema. Van deze Sing-in is geen geluidsopname gepubliceerd. Eerder namen ze op vrijdag 25 januari samen met gastheer Van Vreeswijk een kijkje bij burgemeester Segers en de wethouders Mulder en Mussche (foto).

Lees ook: Dominee uit Syrië op ondernemersavond Talen Tools