Ballonvaart prijswinnaars SJOS richting Nieuwleusen

Op vrijdagavond 21 juni 2019 tegen half acht verzamelden zich een paar honderd belangstellenden in en rond het weiland van Slager aan de noord-oostzijde van de kruising Reggersweg/Klaas Kloosterweg Oost om de 16 luchtreizigers uit te zwaaien. Er waren 8 prijswinnaars van de ballonvaart voor 2 personen.

Na controle van kregen de deelnemers eerst een petje van de firma Van Manen en daarna de veiligheidsinstructies. Ook de olijke berenman kwam ter plaatse; even helpen bij het trekken aan het toptouw, en hij waagde op het laatste moment nog een poging om ook mee te varen.

De reis ging langs de Reggersweg, strak over de Streek, erg laag over de Bullingerslag richting de bosrand. Boven het Punthorsterveld fakkelde de piloot de ballon naar grotere hoogten. De reis ging richting Nieuwleusen. Meerdere volgauto’s reden op een afstandje achter de reizigers aan.

Bovenstaand een impressie in video en fotoserie. Het gebeuren werd ook vastgelegd door diverse andere camera’s. Er werden een paar camera’s aan de mand bevestigd voor beelden vanuit de lucht. Op een driepootje in het weiland. en in vele handen. Onderstaand een compilatie van de organisatie.

Lees ook: Ruim tweehonderd jongeren proosten op toekomst SJOS