Reddingsbrigade bij NK `Lifesaving teams` in Vlissingen

Foto: Sandy Pleyte

Op zaterdag 30 maart 2019 vertrokken er vier teams van Reddingsbrigade Staphorst naar Vlissingen voor het Nederlands kampioenschappen lifesaving voor teams. Om 13.00 uur begon de dag met de openingsceremonie.

Hierbij komen de ploegen die meedoen aan het NK in alfabetische volgorde binnen. Daarna wordt het Wilhelmus ingezet en de wedstrijd geopend. De zwemmers hebben per categorie wisselende onderdelen te zwemmen. Hier volgen de deelnemers, de opgaven en de resultaten namens Reddingsbrigade Staphorst:

Aspiranten D meisjes: Annemijn Coster, Charis Kootstra, Joanne Winkels, Mirjam Bisschop en Yinthe Loef. Aspiranten D gemengd: Gerbert Doldersum, Kristian Slager, Madelief Slager en Tobias Schipper. De Aspiranten D ( leeftijd 9 tot 11 jaar) zwemmen: 50 meter ringduiken voor ploegen, 4 x 25 meter vervoersestafette met duikring, 4 x 25 meter wisselslagestafette, 4 x 25 meter estafette zwemvliezen en 4 x 30 meter lijnredding. Na een spannende strijd zijn de aspiranten meisjes D 2e geworden, en aspiranten gemengd D op de 4e plek.

Aspiranten C meisjes: Imme Jonkman, Indra Loef, Jasmijn Slager en Marisha Talen. Aspiranten C jongens: Mauricius Fidom, Melvin Hulst, Stefan de Witte en Tristan Kootstra. De Aspiranten C (leeftijd 12-14 jaar) zwemmen zes onderdelen: 50 meter popduiken voor ploegen, 4 x 25 meter pop vervoeren, 4 x 50 meter torpedoboei-estafette, 4 x 50 meter duikestafette, 4 x 50 meter wisselslagestafette en 4 x 50 meter lijnredding. Aspiranten C meisjes 6e en de Aspiranten C jongens 3e .

Na deze onderdelen komt ook nog het onderdeel line throw. Dit telde niet mee in het totaalklassement, maar hiervoor was wel een apart klassement. Bij de linethrow hebben Gerbert met Madelief, Kristian met Tobias en Melvin met Mauricius een 3e plek behaald. Een mooi resultaat voor de ploeg uit Staphorst en een resultaat om als vereniging trots op te zijn. De zwemmers en de ploegleiders bedanken de toeschouwers die vanaf de tribune de ploeg hebben gesteund en aangemoedigd.

Lees ook: Reddingsbrigade is weer Nederlands kampioenen rijker

Dossier: