Reddingsbrigade is weer Nederlands kampioenen rijker

Foto: Reddingsbrigade Staphorst

Op zaterdag 9 maart hebben 5 teams van de Reddingsbrigade Staphorst meegedaan in Alphen aan de Rijn met het Nederlands Kampioenschap SERC (Simulated Emergency Response Competition). Voor Staphorst streed één team mee bij de junioren en vier teams bij de senioren mee voor de titels.

De deelnemers voor Staphorst waren:
Junioren Staphorst: Marisha Talen, Jasmijn Slager, Stefan de Witte, Melvin Huls
Staphorst 1: Bert Dekker, Jennifer van Elp, Yonec Bremmers, Dewin Slomp
Staphorst 2: Louise Compagner, Monique Tuin, Wouter Tuinstra, Anouk Hofstede
Staphorst 3: Pip Eggerding, Anne-Lynn Witte, Nikki Hein, Erik Dekker
Staphorst 4: Arnoud de Witte, Bart de Weerd, Remco Doldersum Chakrya Haasjes

Na twee voorrondes ging het junioren team en drie senioren teams door naar de finale. In de finale werd de stand weer op nul gezet en kon de strijd opnieuw beginnen. Met drie minuten speeltijd in de finale was het snel doorpakken voor de teams. Zeven slachtoffers moesten gered worden welke volgens scenario een bootje aan het testen waren op plas bij een waterskibaan, door de harde wind kwamen zij in de problemen en brak de motor af. Hierna kwamen de teams het bad binnen en moesten ze de slachtoffers zo goed en snel als mogelijk in veiligheid brengen.

Met drie senioren teams door naar de finale werd het een spannende strijd. De finale voelde overzichtelijk aan en de slachtoffers werden snel op de kant gebracht waarna er ook nog nazorg gegeven kon worden. Maar zou dit genoeg zijn voor een podiumplek, de tegenstanders hebben ook een sterk optreden laten zien. Bij de prijsuitreiking werd Louise Compagner leider van Staphorst 2 naar voren geroepen en ontving een bronzen medaille. Voor de teams mochten Staphorst 2 en Staphorst 4 naar het podium, daar kregen ze zilveren en bronzen medaille, helaas niet genoeg punten om Oss 1 van het goud af te houden, maar wel voor het eerst dat de brigade met twee teams tegelijk op het podium stonden.

De junioren hadden in de voorrondes al laten zien wat ze in hun mars hadden en zetten dan ook in de finale een sterk werk neer onder leiding van Marisha Talen. Er word gekeken naar leiderschap, samenwerking, uitvoering van de reddingen, zorg voor slachtoffers, dus altijd spannend hoe de jury dit beoordeeld en wat de einduitslag brengt. Bij de prijsuitreiking werd eerst Marisha naar voren geroepen en kreeg het goud voor beste leider bij de junioren. Daarna kreeg het team bestaande uit; Marisha Talen, Jasmijn Slager, Stefan de Witte en Melvin Hulst de gouden plak omgehangen.

Uitslag:
NK SERC junioren teams en leiders:

  1. Staphorst
  2. Houten
  3. Eindhoven

NK SERC senioren teams

  1. Oss 1
  2. Staphorst 2
  3. Staphorst 4

NK SERC senioren leiders

  1. Oss 1
  2. Uden 1
  3. Staphorst 2

Lees ook: Reddingsbrigade Staphorst wordt Nederlands Kampioen

Dossier: