Honderden schaatsers op opgespoten ijsbaan De Tippe

Snel schaatsen nu het nog kan. na twee doorwaakte nachten van sneeuw schuiven en vegen, water sproeien en spuiten kon vanmorgen de baan eindelijk open.

Er kwamen honderden mensen op af. De meesten uit de gemeente Staphorst, maar ook vanuit Meppel kwam het publiek. Rijwielhandel Lambert Pot deelt de berichten van de IJsvereniging Staphorst en omstreken ook driftig, ze verkopen zoals zoveel fietsenmakers ook schaatsen. Veel ouders met kinderen maar ook volwassenen die van de gelegenheid gebruikmaken. Sommigen even bij het werk vandaan om wat rondjes te schaatsen, om daarna weer verder te werken. De druk van de dreigende dooi was voelbaar.

Vanaf 9:00 uur vanmorgen was de baan open ‘zolang het ijs goed blijft’. Onder het ijs vlak boven het asfalt was nog een waterlaagje voelbaar en zichtbaar door de wegschietende luchtbellen. Diverse oranje pionnen markeerden de slechte plekken in het ijs. Ook Frens Jansen was er als fotograaf voor de Meppeler Courant: Schaatspret op ijsbaan De Tippe (veel foto’s).

Lees ook: Ook ijsbaan van Russcher geopend voordat dooi invalt (video)