IJsbaan De Tippe vandaag open zolang het ijs goed blijft

Foto: IJsvereniging Staphorst e.o.

De ijsbaan op De Tippe is vanaf heden (25-1-2019 om 9.00 uur) geopend. Zo lang het ijs goed blijft is de baan open, aldus de het bericht van de ijsvereniging. Nu vriest het nog, maar vanavond zal het gaan dooien volgens de weersverwachtingen. Zegt het voort!

Het weerbericht van 25 januari 2019 om 8:14 uur: Een neerslaggebied trekt vandaag over het land en daarbij valt vanmiddag in het binnenland enige tijd sneeuw. Later gaat de sneeuw over in regen en is tijdelijk kans op ijzel. De temperatuur loopt op van -6 tot 0 graden in de vroege ochtend naar +2 tot +7 in de avond. Morgen is het grijs en zacht met kans op regen. Het wordt 6-9 graden. Zondag is het nat.

Na 2 nachten sproeien kon er vanmorgen en vanmiddag toch nog geschaatst worden. Met medewerking van Russcher…

Geplaatst door IJsvereniging Staphorst e.o. op Vrijdag 25 januari 2019

 

Update (24-1-2018 17:30 uur): “We willen het allemaal heel graag maar schaatsen op De Tippe vanavond gaat niet door. Het ijslaagje is te zacht en te dun. Of het morgen wel gaat lukken kunnen we nog niet zeggen. We gaan het vannacht in ieder geval nog weer proberen” einde update.

“Helaas heeft het vannacht minder hard gevroren dan de vooruitzichten, waardoor het ijslaagje op De Tippe nog maar heel dun is. Aan het eind van de middag bekijken we of het mogelijk is om er vanavond op te schaatsen” zo meldde de IJsvereniging Staphorst en omstreken.

Geplaatst door IJsvereniging Staphorst e.o. op Woensdag 23 januari 2019

Geplaatst door IJsvereniging Staphorst e.o. op Woensdag 23 januari 2019

Eerder waren er al pogingen om de ijsbaan van de club aan de Schuthekkeweg begaanbaar te krijgen. “Aangezien het op onze ijsbaan achter de manege nog niet wil lukken, nu een poging om vannacht op De Tippe een ijsbaan te maken”.

Wie helpt er mee vanavond? We willen een poging doen om de ijsbaan achter de manege sneeuwvrij te maken! Graag laarzen en sneeuwschep mee nemen!

Geplaatst door IJsvereniging Staphorst e.o. op Dinsdag 22 januari 2019

Lees ook: IJsbaan op De Tippe morgenvroeg om 9 uur weer open