Klas krijgt les Sportvisserij Nederland: `Hoe moet je vissen?`

Vandaag kregen de leerlingen van groep 8 van de Willem Alexanderschool een gastles vissen. Deze les werd verzorgd door Sportvisserij Nederland. Het programma bestond uit twee delen: ruim een uur biologie – de visles – en twee uur visexcursie.

’s Ochtends kwam in de visles aan bod welke vissen in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onder water kunnen ademen enzovoort. Iedere leerling kreeg een tas van Sportvisserij Nederland met een lespakket zoetwatervissen. Daarin zit een leuk en leerzaam werkboek en een drietal zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen. Verder een Stekkie keycord met hakensteker, een dobber en nep visjes. De kinderen moesten in de klas alvast oefenen hoe zo’n hakensteker werkt.

‘s Middags gingen ze op weg naar het viswater de Hoogeveense Vaart. Onder begeleiding van vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging was het de bedoeling om de theorieles in praktijk te brengen en zo veel mogelijk vissen te vangen. En dat is gelukt, in totaal werden er 44 vissen gevangen!

Lees ook:

Dossier: