Wethouder Krale voor even schoolmeester met board

In het kader van de “Dag van de Duurzaamheid” kwam wethouder Bert Krale langs in groep 7b/8b van de Koning Willem Alexanderschool in Staphorst. Een initiatief van ROVA.

De wethouder las een boeiend verhaal met een boodschap voor uit het boek: “De wereld van plastic”. Naderhand ging hij samen met de leerlingen in op het recyclen en hergebruiken van plastic en kunststof. Een interessante en leerzame les voor de kinderen. ROVA had mooie cadeaus voor de school meegebracht. Naast de twee boeken “De wereld van Voedsel” en “De wereld van Plastic” kreeg men een prachtig Wasteboard.

Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. De naam Wasteboard is bedacht, omdat het skateboard gemaakt is van afval, dat geen afval is maar grondstof. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek in zijn soort.

Natuurlijk moest het Wasteboard direct worden getest op het schoolplein. Ook directeur Jan Kuijers waagde een poging, de stoere skills dat wordt nog even oefenen.

Lees ook: