Toch regen op zomeravondwandeling HHK Staphorst

Het leek een droge tocht te worden, de door velen geraadpleegde buienradar gaf voor vanavond een droge lucht aan. Toch kwam er op weg naar de Beunteweg een flinke bui over vele wandelaars. Anderen bleven daar even schuilen.

De start van deze zomerwandeltocht op deze vrijdagavond 14 juli was bij Kraanverhuur Russcher aan de wethouder Buitenhuisstraat 10 tussen 18:30 – 19:30 uur. Er was keuze tussen een lange route van 11 km en een korte van 6,5 km. Een prachtige route, welke zowel voor volwassenen als kinderen goed te doen was. Volgens de organisatie ook geschikt voor wandelwagens.

Een echtpaar met klein kind in een kinderwagen week bewust van de route af. Ze kozen voor het welzijn van hun teder kroost, door een iets minder schokkende route te kiezen. Er waren enkele zandwegen in het parcours opgenomen, onder andere de Kruumteweg. De tocht heette niet voor niets: `Achter de Kruumte`.

Aartswandelaar Arie Kisteman was ook van de partij in zijn rode SWOS-vestje. In gezwinde pas beende hij naar de Beunteweg. De eerste tussenstop was bij R. Kooiker Grond en Sloopwerken aan diezelfde weg. Op een bord stond de capaciteit van een weegbrug vermeld, het antwoord op één van de vragen.

Een doorweekte late wandelaar die daar aankwam toonde al geen interesse meer in dat antwoord op een vraag in de lijst. In de regen op een papier antwoorden invullen bleek voor het gezinnetje ondoenlijk. Door de regenbui waren de zandwegen later gevuld met grote plassen. De kinderen hadden vertier…

De tweede tussenstop was bij boer Bisschop aan de Leidijk. Daar kreeg men een waterijsje of een voorverpakt ijshoorntje aangeboden. De boerderij was te bezichtigen, met als speciaal vertrek de kern van een melkveebedrijf; de voor de gelegenheid grondig gereinigde melkstal.

Er hadden zich zo’n 250 wandelaars ingeschreven. Ongeveer 170 volwassen met ruim 70 kinderen. Hoeveel er uiteindelijk meegelopen hebben, en de netto opbrengst is op het moment van schrijven nog niet bekend. De opbrengst is bestemd voor de aflossing van “de Leerkamer”.

Prijzen zomerwandeling

Vrijdag 21 juli zijn de prijzen van de zomerwandeling uitgereikt aan Fam H. Troost Bullingerweg en fam. K.Hattem Schapendijk. De prijzen voor de kinderen zijn naar Joël Huls en Melissa Dunnink gegaan. De wandeling heeft met de startgelden en de verkooptafels het mooie bedrag van € 2166,30 opgebracht. Dit bedrag is inclusief sponsoring en giften.

Lees ook: