Jan Pot (64) nieuwe trainer van damesteam SC Rouveen

Foto: HaHo Productions

Ingaande het seizoen 2017-2018 neemt Jan Pot de Dames-1 van de SC Rouveen onder zijn hoede. Op zijn 36e heeft Jan zijn trainersdiploma Oefenmeester drie gehaald  en is zijn trainerscarrière gestart bij de SV Nieuwleusen.

De laatste vijf jaar waren de dames van SV Nieuwleusen onderworpen aan zijn trainerscapaciteiten. Jan heeft derhalve ervaring opgedaan met trainen van beide geslachten. Tussendoor overigens ook nog de A1’s van CSV Zwolle.

Wanneer Jan gevraagd wordt naar zijn visie op het voetbalspelletje is het antwoord duidelijk: “Het mooiste vind ik om overal druk te zetten op de tegenstander, maar dat kan zelfs Ajax niet vol houden. Dus je zult een oplossing moeten  zien te vinden wat mogelijk is binnen dit team.”

De nieuwe damestrainer heeft de voetbalvereniging SC Rouveen al jaren gevolgd via de website. Toen er een vacature kwam bij de SC Rouveen werd er direct contact opgenomen met de TC van de vereniging. Uit gesprekken met de TC, leider Herman Huisman, leidster Marijke Pullen en enkele speelsters is er een dusdanig goed gevoel ontstaan, dat de overeenkomst snel kon worden ondertekend.

Aangezien er wekelijks op de zaterdagen met de dames van SV Nieuwleusen werd opgetrokken, kan er nog geen goed beeld gevormd worden van de zwakten en de sterkten van het Rouveense damesteam. Hij heeft het team wel zes keer in een derby tussen SV Nieuwleusen en SC Rouveen meegemaakt. Dit waren allemaal mooie wedstrijden met veel strijd in een sportieve sfeer.

Volgens trainer Pot  heeft ex-trainer Dick Lindeboom na de winterstop het “wisselvallige” uit het spel gehaald en konden de groen-witte dames nog lang meedoen om de derde periodetitel. Het wordt door hem dan ook als uitdaging gezien om deze lijn in het komende seizoen voort te zetten. Er zullen welllicht een aantal aanpassingen in de opstelling plaatsvinden en er zal wellicht een iets andere spelwijze worden gehanteerd.

De kwaliteit van de spelersgroep bepaald uiteindelijk hoe en wat er aangepast gaat worden. Hoewel er best wel enig leeftijdsverschil zit tussen de jongste en oudste speelster van het team wordt dit niet al negatief gezien. Wanneer je als totale groep maar als team functioneert is dit geen enkel beletsel en merk je daar niets van.

Daarnaast kent Jan de SC Rouveen als een voetbalvereniging waar een gemoedelijke sfeer hangt en dat plezier en presteren samen gaan. De hoop wordt dan ook uitgesproken een mooi seizoen te draaien met de dames van Rouveen en dat kan volgens hem alleen met een gemotiveerde groep.

De sfeer in de damesgroep, alsmede de gemotiveerdheid van de groep zal zeker leiden tot resultaat. Voordeel daarbij is dat het damesvoetbal binnen de SC Rouveen erg serieus wordt genomen. Dit past ook in de algemene, landelijke trend. Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland.

Maar voordat al deze woorden in daden worden omgezet, wordt een ieder die bij de SC Rouveen betrokken is door Jan een fijne zomer toegewenst.

Lees ook:

Reacties