Naar de haaien en de boerderij tijdens Zwemvierdaagse

Foto: Jan Tuin

In de meivakantie zal van maandag 24 april 2017 tot en met zaterdag 29 april 2017 voor de 43e keer de Zwem4daagse worden gehouden in zwembad De Broene ‘Eugte’ in Staphorst.

Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt. De kosten voor de Zwem4daagse bedragen 6,50 euro tot en met 22 april 2017. Inschrijven op 24 en 25 april 2017 kost 7,50 euro.

Na het verplichte banen zwemmen mag er gespeeld worden in het instructiebad of op het buitenterrein van het zwembad waar een skelterbaan is, een hele grote zandbak en speeltoestellen. Er wordt verder van alles georganiseerd om er een leuke week van te maken. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van ‘boerderij’ en worden er allemaal activiteiten georganiseerd die hiermee te maken hebben.

Het Wereld Natuurfonds (WNF) is de meeste middagdagen aanwezig. Het themadier is dit jaar de haai en iedereen kan meedoen met de actie: ‘Haai Alarm, help de haai naar veilig water’. Ook in de spelletjes die worden aangeboden zal aandacht worden gevraagd voor de haai.

Bij de Zwem4daagse moet je per dag een afstand van 500 meter zwemmen. Dit mag in een zwemslag naar keuze en in je eigen tempo. Heb je in vier dagen tijd 2000 meter gezwommen dan ontvang je een fraaie herinneringsmedaille. Het baantjes zwemmen is in het grote 25 meter lange binnenbad, dus weer of geen weer, er kan altijd gezwommen worden. Mocht je in verband met de vakantieperiode niet vier dagen kunnen zwemmen, dan is het ook mogelijk op een dag twee keer 500 meter te zwemmen.

De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst in samenwerking met het zwembad. Buiten de Zwem4daagse om is het zwembad ook geopend voor recreatief zwemmen. Donderdag 27 april 2017 is het zwembad gesloten in verband met Koningsdag.

Lees ook:

Dossier: