Loopgroep AG`85: `De truc is om niet té snel te starten`

Foto: Loopgroep AG`85

De clubtraining in Nieuwleusen van Loopgroep AG ’85 staat maandagavond weer in het teken van de 3 kilometer testloop. Deze testloop wordt meerdere keren per jaar gehouden op het fietspad langs het Westeinde.

Maar 3 kilometer, het lijkt zo weinig. De truc is om niet té snel te starten. Het lijkt heel overzichtelijk en makkelijk. Meteen vanaf de start er tegenaan. Maar dan kom je vanzelf na ongeveer 1500 meter er achter dat die tweede helft echt lastig gaat worden. Hoe vaker je die 3 kilometer als test loopt, hoe meer ervaring je krijgt om je tempo te verdelen. Probeer genoeg over te houden om de tweede helft net zo goed, of zelfs iets beter te lopen, dan de eerste helft.

Voor bijvoorbeeld een 10 kilometer is een 3 kilometer tempoduurloop een uitstekende manier om jezelf te testen en om te werken aan snelheid. De deelnemers vertrekken om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van USV aan de Kon. Julianalaan 71 voor een warming up richting het Westeinde. Om ongeveer 20.00 uur zal dan het startschot klinken voor de 3 km. De uitslagen worden dezelfde avond nog geplaatst op uitslagen.nl.

De terugweg naar de parkeerplaats van USV gebeurt in een rustig duurlooptempo. Doordat we al met al ruim een uur onderweg zijn, is het een complete training. Je werkt in die relatief korte periode aan je basisconditie maar ook aan specifieke snelheid voor langere afstanden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, dus ook niet-leden. Elke deelnemer ontvangt bovendien een fraaie herinnering!

Lees ook:

Dossier:

Reacties