De uit de hand gelopen verzamelhobby van Marrie Figeland

In hun ruime semi-bungalow zijn diverse vertrekken ingericht als uitstalruimte voor haar uitgebreide Oranje-verzameling. Op de Staphorstdagen houdt ze open huis.

Ze verwacht morgen extra drukte omdat er op de Ebbinge Wubbenlaan een braderie gehouden wordt. Zij woont met haar man Jan aan een zijstraat ervan, aan de Boldewijnlaan 8/A. Zo nu en dan komt er een kleine delegatie vanuit het nabijgelegen bejaardenoord ‘De Berghorst’ op bezoek.

Marie Figeland verzamelt allerlei objecten van en over het Oranjehuis. Bekers, borden, trommels, lepels. Te veel om op te noemen. Zelfs een heuse ‘Wilhelmina’ naaimachine. De verzameling wordt nog steeds aangevuld, maar wel ontdubbeld. ‘Een uit de hand gelopen hobby’, zegt ze er zelf over.

Ze is een vaste bezoekster van de Royals Verzamelbeurs in Nijverdal.  Tevens reist zij samen met haar man naar de Oranjebeurs in Buren. Ook wel eens als zij een mooie aanvulling voor haar verzameling op het spoor is. Meestal in combinatie met een bezoek aan familie of kennissen.

Marie Figeland is ook altijd present bij de activiteiten en reizen van de dames uit Staphorst die in andere steden vlak achter de dranghekken staan bij wanneer de Oranjes daar zijn. De verzameling is overigens ook op afspraak te bezichtigen, maar morgen kun je er zo even binnenlopen.

Lees ook:

gallery
14970
De uit de hand gelopen hobby van Marrie
In hun ruime semi-bungalow zijn diverse vertrekken ingericht als uitstalruimte voor haar uitgebreide Oranje-verzameling. Op de Staphorstdagen
https://staphorst.nieuws.nl/sport/14970/uit-de-hand-gelopen-verzamelhobby-marie-figeland/
2016-08-16T18:48:33+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/08/16184106/DSCN4181.jpg
expositie, koningsdag, staphorstdagen, verzameling
Sport, Video's