SC Rouveen speelt zich verrassend veilig op slotdag in Hoogkerk

Hoogkerk- SC Rouveen heeft zich met een zege verrassend veilig gespeeld op de laatste speeldag. Het won zelf met 2-3 bij concurrent CSVH en zag de andere concurrent ONR op eigen veld fors onderuit gaan tegen DESZ.(0-4)

Jurjen Hooikammer: “Achteraf was dit de perfecte wedstrijd om te stoppen als leider van Sc Rouveen. Zoveel elementen in 1 wedstrijd, grandioos. Ongelooflijk trots op de mannen hoe ze deze overwinning hebben binnengehaald, ook de A bedankt dat we Ruben Korterink mochten lenen die de beslissende 1-3 maakte. Mannen, bedankt voor deze 4 fantastische jaren. In mijn nieuwe rol als supporter en reserveleider blijf ik jullie uiteraard op de voet volgen

SC Rouveen begon geweldig aan het duel en kwam al in de 8e minuut op 0-1 door een schitterende omhaal van Klaas Jan Poolman. SC Rouveen wist met de harde wind in de rug niet door te drukken en zag de thuisploeg in de 30e minuut op 1-1 komen via Stephan Boersema. Toch wist SC Rouveen met een voorsprong de rust in te gaan. Klaas Jan Poolman maakte fraai van afstand de 1-2 na weggedraaid te zijn.

Na de pauze was het al snel 1-3 via A-junior Ruben Korterink. Hij knikte een voorzet van Alfred Roo binnen en leek het duel te beslissen. Rudan Schuurhuis en Berjan Nijboer verzuimden vervolgens het duel op slot te gooien. Toen Johan Honebeek in de 88e minuut de aansluitingstreffer (2-3) maakte sloeg de paniek bij SC Rouveen toe, Het hield met moeite stand en kon an afloop feest vieren omdat het zich veilig speelde.