Bedrijven boeten voor verzuim inleveren van jaarstukken

Foto: Google Streeview

De holding van drie bedrijven uit Nieuwleusen is door de economische politierechter veroordeeld tot geldboetes omdat het verzuimd had tijdig de jaarstukken te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Aanvankelijk waren de bedrijven boetes opgelegd van in totaal 2450 euro, maar de rechter deed de zaak nu af met deels voorwaardelijke sancties. Bedrijven dienen binnen een bepaalde periode hun jaarstukken in te leveren bij de Kamer van Koophandel. Er werden boetes opgelegd in augustus van het vorig jaar toen bleek dat de stukken over 2011 en 2012 op dat moment nog niet waren ontvangen.

Nadat boetes waren opgelegd (twee keer 900 euro en een keer 650 euro) werd er beroep aangetekend. ‘Alle stukken zijn getekend, maar ik simpelweg vergeten om de stukken op te sturen’, liet een vertegenwoordiger van de holding op de zitting bij de Zwolse politierechter weten. ‘Ik heb het niet bewust gedaan en heb nu mijn lesje wel geleerd.’

De officier van justitie vroeg vervolgens om de boetes te beperken tot een bedrag van 650 euro per bedrijf. De rechter deed het echter iets anders. Hij legde elk van de drie bedrijven een boete op van 900 euro waarvan 600 euro voorwaardelijk. Het gaat om de volgende bedrijven: Sikkens BV, Van Overstuur BV en Apotheek Nieuwleusen.

Lees ook:

Dossier: