Albert Talen klem tussen gemeente Staphorst en provincie Overijssel

Vergunning van provincie Overijssel voor recyclingbedrijf zit nog op geruilde grond van de gemeente Staphorst. Vandaag heeft de gemeente een grote berg afval weg laten halen vanaf de doorgetrokken Westerparallelweg.

In een grondruil heeft de gemeente een naast het bedrijf van Albert Talen liggend perceel geruild tegen grond voor de Westerparallelweg. Aan het braakliggende terrein ernaast is echter geen vergunning voor de bedrijfsactiviteiten verleend. De provincie heeft daarentegen al tienduizenden euro’s aan dwangsommen opgelegd wegens ontbrekende vergunning op de geruilde grond.

De gemeente wilde al veel langer de Westerparallelweg doortrekken. Door een grondruil konden de bedrijfsactiviteiten van A. Talen Recycling daar plaatsvinden. Omdat voor de werkzaamheden van Talen een ‘zware’ provinciale vergunning nodig is werd deze aangevraagd uit naam van Albert Talen. Dit gebeurde echter door een door de gemeente Staphorst ingehuurd bureau.

De gemeente Staphorst zou zich sterk maken voor een vergunning voor A. Talen Recycling. De provincie heeft deze aanvraag echter afgewezen waardoor een patstelling ontstaan is. Het werk gaat natuurlijk wel gewoon door. Huidig wethouder Bert Krale (CDA) heeft het dossier overgenomen van oud-wethouder en huidig raadslid Jan Talen (toen Gemeentebelangen):

Lees ook: