Broers uit Staphorst steggelen over prijs melkveebedrijf

De kort gedingrechter in Zwolle deed maandag tevergeefs een laatste poging om twee melkveehouders uit Staphorst, tevens broers, onderling een oplossing te laten vinden voor hun problemen.

De broers willen namelijk beiden de gemeenschappelijke Vennootschap Onder Firma (VOF) beëindigen, maar willen eigenlijk beide ook de onderneming zelf voortzetten. Samenwerken gaat niet langer, door de vele problemen die zich onderling hebben voorgedaan.

Een van de aanleidingen vormde het fysieke geweld in maart van dit jaar tussen de twee broers, waarvoor een van de twee werd veroordeeld. De broer die aangifte deed, vertoonde zich vervolgens niet langer meer op het werk, omdat hij naar eigen zeggen, conflicten wilde voorkomen.

Bemiddeling mochten niet baten, het conflict bleef bestaan. Toch kwamen de broers in juli overeen dat één van de twee het bedrijf zou voortzetten. Deze zou de ander moeten afkopen, maar over de prijs die daarvoor moest worden betaald werden zij het maar niet eens.

Ook de kort gedingrechter stelde vast dat er knopen moeten worden doorgehakt. De partijen moeten van hem op korte termijn ieder een deskundige aanstellen en samen met nog een onafhankelijke deskundige zal dan een prijs moeten worden vastgesteld.

De rechter zal op 23 november laten weten hoe hoog de afkoopsom is en of een van de broers het melkveebedrijf kan voortzetten.

Lees ook: