Forse boete voor foute registratie kalveren in IJhorst

De economische politierechter in Zwolle heeft een 53-jarige vrouw uit Hardenberg veroordeeld tot een geldboete van 1200 euro voor het opzettelijk verkeerd laten registreren van kalveren.

Volgens registratie  zouden de kalveren in Sibculo staan, maar controleurs troffen 27 dieren in november 2013 aan in IJhorst. Enkele dagen later werden er ook kalveren gevonden in Loozen.

De kalveren in IJhorst stonden bovendien in een te kleine ruimte en op roosters waarop geen matten waren gelegd. Volgens de verdediging zou er een contract zijn met de stalhouder en die zou de registratie voor het tijdelijke verblijf hebben moeten regelen.

Maar de officier van justitie maakte duidelijk dat de eigenaar van de kalveren verantwoordelijk is en eiste voor de foutieve registratie de boete van 1200 euro. Daarnaast vroeg de officier om ook nog twee  boetes op te leggen; 2400 euro vanwege de te krappe ruimte voor de dieren en 2400 euro vanwege de verkeerde ondergrond.

De politierechter was iets milder en legde twee boete’s van 2000 euro geheel voorwaardelijk op mede omdat de vrouw na de controle had gezorgd dat alles in orde was gemaakt . Hij hield bovendien rekening met het feit dat de zaak lang op de plank heeft gelegen.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen