Uiterste opgavedatum voor de Kalverkeuring 2015 komt dichterbij

Foto: Koc Rouveen/Staphorst e.o.

Vorige week heeft bij de meeste boeren het werk in het teken van grasmaaien gestaan. Hoewel het waarschijnlijk al weer druk is met kunstmest strooien en stronten is het wel een mooi moment om weer even stil te staan bij de kalverkeuring.

30 mei aanstaande is de uiterste opgavedatum om je op te geven voor de Kalverkeuring 2015 die plaats vindt op 12 september 2015 bij het Waterschapsgebouw Groot Salland aan de Conradsweg. Dus wil je nog graag mee doen? Geef je dan snel op. Hieronder nog even de spelregels op een rij:

Kalveren:
Je mag niet ouder zijn dan 30 jaar en het kalf moet tussen 1 augustus 2014 en 30 april 2015 geboren zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je met een kalf mee doet wat bij de leeftijd en lengte past. Dit kan je ‘meten’ door een kalf te zoeken van dezelfde leeftijd op de dag van de keuring en deze met de kop omhoog vast te houden. Als dan de kop net zo hoog is als je schouder past deze het beste bij je lengte.

Pinken:
Vanaf 15 jaar mag je meedoen met een pink die niet jonger is dan 1 augustus 2014 ( want anders is het een kalf) en maximaal 7 maanden drachtig is op de dag van de keuring.

Babygroep:
Met deze babygroep mogen kinderen tot 5 jaar meelopen met een kalfje dat geboren is tussen 1 juli 2015 en 31 juli 2015. Je mag met meerdere kalveren/pinken mee doen, maar maximaal 2 dieren per deelnemer.

Dus ga snel de stal in, en zoek een mooi beestje uit! Vraag eventueel ook een buurjongen, meisje, vriend, vriendin, neefje of nichtje om mee te doen, hoe meer deelnemers, hoe leuker het wordt. Mocht je je graag willen opgeven kan dat op het mail adres [email protected]. Je ontvangt dan een opgaveformulier, als dit opgaveformulier terug gestuurd is,is de opgave definitief. Voor eventuele vragen kan je ook bij dit mailadres terecht.