Opnieuw Kerstconcert van jonge Staphorster organisten

Foto: ConsoloNL

Zeven organisten, die al vaker een gezamenlijk concert verzorgden in de Kamper Bovenkerk, laten ditmaal via YouTube van zich horen. Op zaterdag 17 december 2022 gaat hun kerstconcert om 20.30 uur in première op het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk. Het concert is ook de komende tijd nog te beluisteren en bekijken.

Hermen van Arnhem(19), Rick Bijker (23), Rhodé de Boer (19), Herman Coster (25), Annemijn van der Horst (20), Christian Mussche (25) en Lawrence Talen (21) werken aan dit online-concert mee. Gerwin van der Plaats van GA-Studioworks en Jan Quintus Zwart van JQZ Muziekproducties zorgden voor beeld en geluid en maakten van de opnames een schitterend geheel. Er zal tevens een mogelijkheid in beeld gebracht worden om een financiële bijdrage te leveren om de gemaakte kosten te dekken.

De organisten brengen een gevarieerd programma ten gehore, zowel feestelijk als ingetogen, met herkenbare kerstmelodieën. De jongeren laten horen en zien dat het orgel ook nog volop uitdagingen biedt voor de nieuwe generatie. Als manager van de Bovenkerk biedt Jan Quintus Zwart op zijn beurt deze jonge mensen ook graag de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het inspirerende orgel van de Bovenkerk. Als presentator spreekt Zwart in de stream de verbindende woorden en voert hij tussen de muziek door gesprekken met de jongelui over hun passie voor het orgel.

Lees ook: Orgelconcert en interviews met zes jonge organisten (video)

Cookieinstellingen