Orgelconcert en interviews met zes jonge organisten

Foto: Arno Lambregtse Photography

Op vrijdag 24 december 2021 om 20.30 uur gaat het kerstconcert van zes jonge organisten, die al vaker een gezamenlijk concert verzorgden in de Kamper Bovenkerk in première op het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk.

Voor de vierde keer zouden ze deze maand samen voor publiek spelen: Christian Mussche (24), Herman Coster (24), Rhodé de Boer (18), Annemijn van der Horst (19), Hermen van Arnhem (18) en Lawrence Talen (20). Ze keken er naar uit om een kerstconcert te mogen verzorgen. Helaas maken de huidige coronamaatregelen een fysiek concert onmogelijk. Daarom hebben de jongelui hun programma eerder deze maand alvast gespeeld in een lege Bovenkerk.

De organisten brengen een gevarieerd programma ten gehore, zowel feestelijk als ingetogen, met herkenbare kerstmelodieën. Ze laten horen en zien dat het orgel ook nog volop uitdagingen biedt voor de nieuwe generatie. Als manager van de Bovenkerk biedt Jan Quintus Zwart op zijn beurt deze jonge mensen ook graag de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het inspirerende orgel van de Bovenkerk.

Als presentator spreekt Zwart de verbindende woorden en voert hij tussen de muziek door gesprekken met de jongelui over hun passie voor het orgel. Gerwin van der Plaats van GA-Studioworks en Jan Quintus Zwart van JQZ Muziekproducties zorgden voor beeld en geluid en maakten van de opnames een schitterend geheel. Een financiële bijdrage om de gemaakte kosten te dekken wordt zeer gewaardeerd.

U kunt betalen met de QR-code die regelmatig in beeld komt. Ook is het mogelijk een bedrag over te maken op banknummer: NL40 RABO 0343 4743 95 t.n.v. ConsoloNL o.v.v. kerstconcert jonge organisten Kampen. Of gebruik deze IDeal-koppeling. Volgorde interviews tussendoor: Rhodé de Boer, Hermen van Arnhem, Herman Coster, Lawrence Talen, Christian Mussche, Annemijn van der Horst.

Lees ook: Zes jonge organisten brengen orgel dichter bij publiek

Cookieinstellingen